U trendu

Radikali tražili smenu direktora JVP Vode Vojvodine

Predsednik Poslaničke grupe „Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ u Skupštini AP Vojvodine Djuradj Jakšić zatražio je smenu direktora Javnog vodoprivrednog preduzeća „Vode Vojvodine“ Slavka Vrndžića zbog kako kaže „katastrofalnog stanja i haosa koji vlada u tom preduzeću“.

Kako se navodi u pismenoj izjavi Jakšića, Državna revizorska institucija je u tom preduzeću konstatovala nenamensko trošenje sredstava, izbegavanje javnih nabavki, nameštene poslove, pogrešno knjiženje.

„Posle izveštaja Državne revizorske institucije o poslovanju ovog preduzeća u 2017. godini, za očekivati je bilo da direktor Slavko Vrndžić momentalno podnese neopozivu ostavku“, rekao je Jakšić i dodao da bi to bio „jedini ispravan, moralan i normalan čin“.

On je kazao da Srpska radikalna stranka zahteva od pokrajinske vlasti da momentalno smeni Vrndžića i raspiše javni konkurs za izbor novog direktora „Voda Vojvodine“.

„Koliko su stvari u JVP ‘Vode Vojvodine’ dovedene do apsurda svedoči podatak da su sredstva za izradu tehničke dokumentacije za potrebe izgradnje sistema za navodnjavanje na području Vojvodine u visini od 126 miliona dinara preusmerena na tekuće poslovanje i održavanje tekuće likvidnosti, bez prethodne saglasnosti nadležnog Sekretarijata“, rekao je Jakšić.

On je naveo da do sada „nije zabeležen slučaj da jedno javno preduzeće prikazuje na računima kod banaka velika stanja neutrošenih sredstava, a da istovremeno u programu poslovanja prikazuje nedostatak sredstava za obavljanje poverene delatnosti“.

„Bez sprovedenog postupka javne nabavke, novoformiranoj firmi za konsalting i medijsko oglašavanje ‘Kvart Medija’ iz Novog Sada, ‘Vode Vojvodine’ su platile 2,9 miliona dinara za polusatni promotivni film“, rekao je Jakšić i dodao da je „Kvart Medija“ formirana neposredno pre nego što će dobiti posao, vredan 25.000 evra, od „Voda Vojvodine“.

On je naveo da je ovo „klasičan primer otimačine javnih sredstava“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.