U trendu

Radojičić: Nisam se pokajao što sam ušao u politiku

BEOGRAD – Nisam se pokajao i ponovo bih pristao da stanem na čelo Beograda, kaže gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, koji je pre šest meseci stupio na dužnost prvog čoveka prestonice.

„To je privilegija i čast, i ovaj osećaj prevagne u najizazovnijim momentima dosadašnjeg mandata. Uživam u radu na projektima koji doprinose razvoju grada“, rekao je Radojičić u intervjuu za današnji „Blic“.

Govoreći o rezultatima koji stoje iza njega, naveo je napredak u oblasti socijalne politike, ekologije i na velikim infrastrukturnim projektima.

„Radimo na strateškim planovima za smanjenje zagađenja vazduha i kandidaturi Beograda za Zelenu prestonicu Evrope, što predstavlja korak ka mojoj viziji da Beograd bude zdraviji i zeleniji grad. Prihvatilište za decu dobija novu veliku zgradu“, istakao je Radojičić.

Gradonačelnik je najavio i da izgradnja beogradske gondole, od Kalemegdana do Ušća, počinje na proleće 2019, dok je plan da izgradnja „Tiršove 2“ počne 2020.

„Prve pacijente moderna srpska bolnica trebalo bi da primi 2022. godine“, dodao je Radojičić.

A kao jedan od najvećih izazova u Beogradu, on vidi gužve u gradu.

„Prvo rešenje koje ćemo primenjivati je u oblasti pametnog grada i podrazumeva upotrebu visokih tehnologija. Od 2019. godine, postavljaćemo senzore i kamere na semaforima, koji će pratiti informacije o gužvama i slati ih centru iz kog će moći da se reaguje. Recimo, tako što će u ulicama u kojima je gužva zeleno svetlo trajati duže. Cilj je daobezbedimo više zelenih talasa“, objasnio je Radojičić.

Na pitanje da li postoji animozitet između njega i njegovog zamenika Gorana Vesića, on kaže da animoziteta nema.

„Nisam nezadovoljan onim što smo postigli u prvih šest meseci, mislim da je to najvažnije. Veština ostvarivanja kompromisa jedna je od najvrednijih ljudskih osobina, u politici i rukovođenju sištemom je neretko ključan faktor“, napominje gradonačelnik.

(Tanjug)

Napišite komentar