U trendu

Radojičić: O investicijama i iskustvima na forumu 16 plus 1

BEOGRAD – Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je forum gradonačelnika glavnih gradova Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope, koji se naredne nedelje održava u srpskoj prestonici, prilika da se privuku investicije, ali i da se razmeni iskustvo o projektima koji se rade u Beogradu.

„To je sjajna prilika da razmenimo iskustva sa njima i pričamo o našim projektima koje planiramo, i o onima koje radimo u ovom trenutku“, rekao je Radojičić za RTS i podsetio na projekte Beograda sa Kinom, kao i na radove na Beogradu na vodi, Skajlajnu….

Gradonačelnik Beograda kaže da se svakog dana može videti kako Beograd napreduje, ali je najavio i da se planira niz projekata u budućnosti.

Upitan da li je forum prilika da se Beograd predstavi kao mogućnost za investicije, Radojičić kaže da je Beograd „izuzetno značajno mesto za ceo svet kao investiciona tačka“.

„To je jedan od ciljeva, s druge strane, (cilj je) da razmenimo iskustvo sa njima da li idemo u dobrom pravcu, da li su ta rešenja prava, i što se tiče dva mosta koja planiramo da gradimo, dva tunela, nacionalnog stadiona, metroa, filharmonije… Mnogo toga planiramo u narednom periodu i to su projekti o kojima želimo da pričamo sa njima“, rekao je Radojičić.

Treći samit ministara saobraćaja Kine i 16 zemalja Centralne i Istočne Evrope (CIE) biće održan sledeće sedmice u Beogradu, od 15. do 17. oktobra, a u istom periodu, u glavnom gradu Srbije biće održan i Treći forum gradonačelnika glavnih gradova zemalja učesnica u mehanizmu saradnje Kine i 16 zemalja CIE.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike