U trendu

Radulović (DJB): Vlast koristi vanredno stanje da bi prikrila druge stvari

Predsednik pokreta „Dosta je bilo“ (DJB) Saša Radulović rekao je da bi najnovije najave da će biti uveden 24-časovni policijski čas bio „nastavak totalnog ludila od protivustavnog uvodjenja vanrednog stanja do danas“.

Radulović je na konferenciji za novinare u Domu narodne skupštine naveo i da vlast koristi vanredno stanje da bi prikrila druge stvari jer virus korona jeste nepoznanica zato što je nov, ali da „ono što znamo je da nije toliko opasan“.

„Potrebno je zaštiti starije i bolesne, ali to se ne radi tako što se cela država zatvori u kućni pritvor i uništi cela privreda… Posledice koje ćemo imati od toga će biti gore nego bilo koja epidemija. Nijedna zemlja ne sprovodi ovakve, da kažem, ludačke mere i postavlja se pitanje zašto to radi Vlada Srbije“, rekao je predsednik DJB.

Naveo je da nijedna zemlja u svetu nije raspustila svoju skupštinu, niti je u jednoj „izvršen državni udar“ kao u Srbiji.

„Ovo je je iživljavanje jednog čoveka koji histerično zastrašuje gradjane preko RTS i konferencija za medije i hrani se strahom  gradjana“, rekao je.

Istakao je da se ogroman broj gradjana pridržava propisanih mera o držanju rastojanja, ne izlaze na ulicu tokom policijskog časa kako se epidemija ne bi širila, pa povećan broj zaraženih nema veze s tim.

„Čini nam se da većina zaraženih ima veze sa sezonom prikupljanja potpisa za izbore i potpunom neodgovornošću vlasti“, rekao je Radulović i dodao da je više od 140.000 gradjana „navalilo u proistorije SNS“, gde su prikupljali potpisi i za SNS, ali i za druge stranke poput Srpske radikalne stranke (SRS), Srbije 21, Aleksandra Šapića, Zavetnika, POKS-a i drugih i time su gradjani dovedeni u opasnost da se zaraze.

Radulović je pozvao poslanike da se vrate u skupštinske klupe i da nastave svoj posao kao što sada rade svuda u svetu, jer to što je uradjeno u Srbiji – prekid rada skupštine – nije uradjeno nigde.

Kao nedopustivo je naveo i to što je vlast optuživala gradjane iz inostranstva da su krivi za širenje virusa.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.