U trendu

Radulović (DJB): Vlast želi da uguši raspravu u Skupštini Srbije o državnom budžetu

Šef Poslaničke grupe Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je danas da je „učinjeno sve“ da se u Skupštini Srbije uguši rasprava o Predlogu državnog budžeta za 2018. godinu i drugim zakonima koji su na dnevnom redu.

„Predlog zakona o budžetu smo dobili u petak i bilo je jako malo vremena da se on prouči. Uz njega je prikačeno još oko 30 raznih zakonskih predloga i odluka za koje nema vremena. Ne znam kako ćemo stići na sednici i da li ćemo uopšte stići da razgovaramo o setu poreskih zakona koji idu uz budžet“, ukazao je Radulović na konferenciji za novinare.

On je rekao da će „fokus“ DJB biti na budžetu i da će predložiti „potpuno drugačiji“ pravac ekonomske i socijalne politike i zdravstvenog sistem, i ukupnog ponašanja države u narednoj godini.

„Cilj je da pokažemo da je i u okviru ovog i ovakvog budžeta moguće napraviti ozbiljnu promenu ekonomske politike i fokusirati se na stvari koji će doneti rast BDP i popravljanje poslovne klime“, rekao je Radulović i izneo niz predloga DJB medju kojima su besplatni udžbenici za učenike i povlačenje odluke o smanjenju plata i penzija.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.