U trendu

Radulović: Nemačka preko EU pokušava da sruši bojkot izbora u Srbiji

 Predsednik pokreta Dosta je bilo (DJB) Saša Radulović ocenio je da Nemačka, preko EU, „na sve načine pokušava da sruši bojkot izbora“ u Srbiji i da omogući produžetak legitimiteta Srpskoj naprednoj stranci (SNS).

Radulović je u Njujorku, gde je razgovarao sa članovima srpske dijaspore, ocenio da je vlast na čelu sa Aleksandrom Vučićem „u službi nemačkih ambicija, a ne interesa gradjana Srbije“.

„Nemačka je najzainteresovaniji igrač u Srbiji. Balkan je prostor koji Nemačka kolonizuje jer joj je potreban izvor jeftine radne snage. U Srbiji se, uz podršku EU, ne gradi zemlja nalik uredjenim državama Evrope, već kolonija. Njima je u interesu da Srbija izgleda baš ovako kako izgleda. U trenutku kada režim potresaju najgore moguće medjunarodne afere, Vučić dobija poziv Merkelove, a nama se govori da Srbija ide u dobrom pravcu“, naveo je Radulović a preneo DJB.

Ponovio je da u Srbiji nema uslova za regularne izbore i da „prava opozicija“ mora da istraje u bojkotu.

„Vlast u Srbiji čini sve da ponovo osvoji vlast i u tome ne preza ni od čega. Umesto da se mediji otvaraju i za opoziciju, oni pojačavaju jednostrano obaveštavanje i hajku na sve koji iskazuju nezadovoljstvo. Ranije su na udaru bili samo predstavnici opozicije, a u poslednje vreme to su i nezadovoljni radnici ili studenti, čak i gradjani nezadovoljni stanjem u svojoj mesnoj zajednici ili kritički nastrojeni tviteraši. Drugačije ne sme da postoji, a ako već postoji, ne sme da se vidi. To je maksima režima Aleksandra Vučića“, naveo je lider DJB.

Radulović je dodao da bojkot „mora da se uozbilji i fokusira“.

„To nije borba protiv Vučića, već borba za regularne izbore. Manji broj realnih zahteva i bez zbunjujućih poruka gradjanima. Bojkot je zadatak koji moraju da reše Savez za Srbiju, Pokret slobodnih gradjana i Dosta je bilo“, naveo je Radulović.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar