najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Radulović podneo 27 prekršajnih prijava protiv funkcionera

Pokret “Dosta je bilo – Saša Radulović” podneo je u junu 27 zahteva za pokretanje prekršajnih postupaka protiv najviših funkcionera Vlade i državnih institucija zbog nezakonitog skrivanja informacija od javnog značaja, saopštio je danas taj pokret.

“Gotovo sve prekršajne prijave su podnete zbog sumnje da su državni funkcioneri i službenici povredili član 46. st. 1. tačka 8 Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja kojim je propisana novčana kazna od 5.000 do 50.000 dinara”, navodi se u saopštenju.

Prijave su podnete, između ostalog, protiv ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ministra privrede Željka Sertića.

Prijave su podnete i protiv generalnog sekretara Vlade Novaka Nedića, direktorke Republičkog fonda za Penzijsko i invalidsko osiguranje Dragane Kalinović, službenice Ministarstva privrede Snežane Crnojević, odgovornog lica u Akcionarskom društvu “Er Srbija” Daneta Kondića, odgovornog lica u “Železari Smederevo” Ivana Miloševića, bivšeg i aktuelnog generalnog direktora Železnica Srbije Dragoljuba Simonovića i Miroslava Stojčića i direktora Beogradske poslovne škole Đure Đurovića.

Kako se navodi u saopštenju, najviši državni funkcioneri odbili su da otkriju protokole i ugovore sa Vladom Ujedinjenih Arapskih Emirata, niti kako su ugovarani radovi za autoput od Požege do Boljara i granice sa Crnom Gorom, kako je ugovoreno uzimanje aviona na lizing za potrebe Er Srbije, ugovore i odluke o privatizaciji fabrike “1. Maj” iz Pirota, dokumente o angažovanju stranih menadžera za “Železaru Smederevo”, ugovore Vlade sa “Gorenjem” iz Velenja, sa “Viring sitemom” iz Finske u Pirotu, iz kojih sredstava i sa kojim ciljem je finansirano reklamiranje Ruskih železnica na bilbordima u Beogradu, koliko će “Železnice Srbije” uložiti u projekat “Beograd na vodi”.

U saopštenu se navodi da je 26 prekršajnih prijava podneto Prekršajnom sudu u Beogradu, dok je jedan zahtev protiv direktora “Železare Smederevo doo” podnet Prekršajnom sudu u Smederevu.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike