U trendu

Rajković: S. S. nije bilo zabranjeno da se javi porodici

KRAGUJEVAC – Načelnica Policijske uprave Kragujevac Jasmina Rajković odbacila je danas kao „apsolutno netačne tvrdnje“ da je S. S, koji je sinoć po nalogu tužioca doveden u prostorije Uprave, bilo zabranjeno da se javi porodici ili bilo kome.

„Odmah po dovođenju u stanicu, njemu je omogućen zdravstveni pregled, a pošto su lekari konstatovali stanje hipertenzije, on je prvo odbio da bude prebačen u Klinički centar Kragujevac, ali je potom, na insistiranje policijskih službenika, ipak prevezen u ovu zdravstvenu ustanovu radi daljih pregleda“, istakla je Jasnima Rajković u saopštenju za javnost.

Ona je dodala i da je neposredno pošto je doveden u prostorije PU Kragujevac ispred zgrade došao i njegov sin koji je imao priliku da vidi oca pre odlaska u Klinički centar.

Inače, S. S. je u policijske prostorije doveden po nalogu nadležnog tužilaštva i nije mu određeno zadržavanje, niti mera pritvora, kako se navodi u pojedinim medijima i javnosti, a zbog sumnje da je izvršio krivično delo rasna i druga diskriminacija, po nalogu tužioca, protiv njega će biti podneta prijava u redovnom postupku, dodaje se u saopštenju PU Kragujevac.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike