U trendu

Rakić (Srpska lista): Odluka Prištine o povećanju taksi udarac na običan narod

Predsednik Srpske lista Goran Rakić ocenio je večeras da je odluka vlasti u Prištini o povećanju taksi na uvoz robe iz centralne Srbije sa 10 na 100 odsto, „udarac na običan narod“ na Kosovu i Metohiji, bez obzira kako je rekao, da li je reč o Srbima, Albancima, Romima ili Gorancima. 

Rakić je za televiziju Prva najavio da će Srpska lista tim povodom tražiti podršku Srbije i njenog predsednika Aleksandra Vučića ali i da će uputiti apel predstavnicima medjunarodne zajednice koja kako je ocenio, „mora biti oštra“ i tražiti od Prištine da ukine spornu odluku. 

„Ovom odlukom direktno su ugroženi Srbi, ali i Albanci. Priština je nepredvidiva i ne očekujem ništa dobro jer je (zamenik premijera Kosova) Enver Hodžaj za sutra najavio još oštrije mere“, kazao je Rakić. 

On je ocenio da je plan Prištine da „Srbi više ne žive na Kosovu i Metohiji“ i naveo da se i vlast i opozicija u Prištini „uvek udruže i glasaju protiv svake odluke koja znači bolji život Srbima“. 

Vlada Kosova usvojila je ranije danas, na predlog ministra trgovine i industrije Endrita Šalje, odluku o povećanju takse za uvoz robe iz Srbije sa 10 na 100 odsto.

Portal koha.net preneo je da je kosovski premijer Ramuš Haradinaj rekao da izmedju Kosova i Srbije već izvesno vreme ne funkcioniše sporazum CEFTA.

„Budući da je tako, ja podržavam ovaj predlog“, kazao je Haradinaj na sednici Vlade Kosova.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar