Rakić Vodinelić (Nova stranka): Osećam odgovornost za loš rezultat na beogradskim izborima

Funkcionerka Nove stranke Vesna-Rakić Vodinelić je na izbornoj konferenciji stranke, koja je danas održana, kazala da je podnela ostavku jer oseća odgovornost za katastrofalan rezultat na beogradskim izborima.

Rakić Vodinelić je navela da je lista „Da oslobodimo Beograd“ oko koje su se za beogradske izbore okupile Demokratska stranka, Nova stranka, Socijaldemokratska stranka i Zelena ekološka partija – Zeleni, ostvarila loše rezultate zbog čega ona, kao nosilac te liste oseća odgovornost.

Kako navodi Nova stranka, Rakić Vodinelić je kazala da njena ostavka ne znači i napuštanje stranke.
Na jedanaestoj izbornoj konferenciji Nove stranke, kojoj su prisustvovali delegati iz cele Srbije raspravljalo se i o daljim mogućnostima opozicionog delovanja.
Predsednik Nove stranke Zoran Živković je istakao da je neophodno uspostaviti snažan, opozicioni savez, koji će moći da se odupre „sistemu laži i kriminala, koji je uspostavio SNS režim“.

„Srbiji je potrebna jaka Nova stranka, kao garant beskompromisne borbe protiv pogubnog režima. I zbog toga, tu energiju dobrih, poštenih i kreativnih ljudi treba da očuvamo, unapredimo i uložimo u snažan opozicioni front“, kazao je Živković.

Govoreći o aerodromu „Konstantin Veliki“ u Nišu, Živković je kazao da će Nova stranka nastaviti da podržava Nišlije u borbi da se taj aerodrom ne preda republičkoj vlasti.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike