U trendu

Rambuje – ultimatum, a ne mirovna konferencija

BEOGRAD – Mirovna konferencija o KiM koja je počela na današnji dan pre dve decenije u Rambujeu, prema rečima šefa delegacije Vlade Srbije Ratka Markovića bila je najprostiji primer demonstracije sile.

„To nisu bili pregovori. To je bila lakrdija. Demonstracija moći, grubo siledžijstvo. Delegacije Srbije i delegacije Albanaca se nikada u Rambujeu nisu ni sastale, a kamoli razgovarale. Obe su se sastajale samo s tri predstavnika Kontakt grupe ali, bar kada je reč o delegaciji Srbije, ni s njima nikakvih razgovora nije bilo, nego su u nastavcima, s nedopustivo dugim pauzama između, stizala poglavlja Privremenog sporazuma, ultimatuma Srbiji.,“ rekao je Marković za Tanjug.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Anonimni

    Nikada u svetskoj Istoriji,mirovni ili bilo koji drugi razgovori,izmeddju neke male zemlje i velikih sila,nisu bili na ravnopravnoj osnovi.Tako i sada,kada je u pitanju otcepljenje Kosova od Srbije,Nece nikada biti ravnopravnih razgovora.Mozemo se sa tim stanjem stvari miriti,ili ne miriti,ali…sila Boga ne moli,a Bog silu ne voli, kaze nasa stara poslovica,proizasla iz narodne mudrosti.!!!

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike