U trendu

Rasformirana poslanička grupa Dveri u Skupštini Srbije

Poslanička grupe Dveri u Skupštini Srbije više ne postoji pošto su iz nje izašli poslanik Zoran Radojičić i Srdjan Nogo koji su nedavno isključeni iz te stranke, potvrdjeno je agenciji Beta u Dverima.

Da je poslanička grupa zvanično rasformirana navodi se i na sajtu parlamenta na kome su Dverjani navedeni kao poslanici koji ne pripadaju ni jednom poslaničkom klubu.

Poslanik Srdjan Nogo izbačen je iz Dveri pre dva meseca, dok je Zoran Radojičić izbačen početkom aprila uz obrazloženje da je „delovao u okviru frakcije radi preuzimanja stranke mimo procedure koja je propisana Statutom“.

Radojičić je po izbacivanju iz stranke za „Politiku“ rekao da ga niko nije zvao na sednicu na kojoj se govorilo o njegovom izbacivanju, iako je i sam član Predsedništva Dveri. Kazao je da je i više nego očigledno da je cilj da se iz pokreta isključe svi koji ne misle kao Boško Obradović pre unutarstranačkih izbora u junu.

Odluku o izbacivanju Srdjana Noga iz stranke donela je u februaru disciplinska komisija stranke zbog, kako su tada naveli, „kontinuiranog delovanja suprotno odlukama najviših organa Pokreta, čime je grubo prekršio Statut“.

Priliku da govore o rasformiranju poslaničkog kluba Dveri danas je iskoristio i poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić koji je o tome govorio na sednici parlamenta.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)