U trendu

Rašković Ivić: Najava smene gradonačelnika Beograda – Vučićev manevar

Poslanica Skupštine Srbije Sanda Rašković Ivić je danas ocenila da je najava da će gradonačelnik Beograda Siniša Mali biti smenjen zakasnela, i da je to „tipičan manevar“ premijera Aleksandra Vučića.

„Najavom smene Malog Aleksandar, Vučić u beogradske izbore pokušava da udje čist i nevin, jer je smenio čoveka vezanog za mučne i brojne skandale“, rekla je Sanda Rašković Ivić za portal Komentar-pres (www.komentarpress.net).

Dodala je da se, s druge strane, Vučićeva bespomoćnost i nemoć pred puštanjem Ramuša Haradinaja iz Francuke, „leči snažnim odlukama“ i „čistkom mangupa u svojim redovima“.

„To je put za pokazivanje moći i skretanje pažnje s nemoći. Baš vidjeno za unutrašnju, predizbornu upotrebu“, rekla je Sanda Rašković-Ivić.

Direktor agencije „Faktorplus“ Vladimir Pejić rekao je da najava smene Siniše Malog očekivana.

„Tako nešto je već ranije najavljivano, a možemo tu odluku tumačiti kao poruku pred gradske izbore, u kojoj se najavljuju neki novi ljudi, makar u Beogradu. Bilo je, čini mi se, previše toga oko Siniše Malog što tačno, što ne, da bi on ostao na funkciji, koju obavlja, a dugovečnost na njoj između ostalog, duguje i Vučićevoj praksi da veruje u svoje ljude“, rekao je Pejić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.