U trendu

Rašković Ivić: Neka cveta, raste i živi DSS

Predsednica Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić izjavila je danas, na 24 godine od osnivanja te stranke, da je DSS uvek bila, ostala i da će uvek biti državotovorna stranka, koja brine o interesima Srbije i Srba, ma gde oni bili.

„DSS su srpska država i narod uvek bili na prvom mestu, pa tek onda stranačke priče“, rekla je Rašković Ivić na stranačkoj proslavi u prostorijama DSS-a.

Ona je kazala da je DSS prošla „vijugav i trnovit put“ i dodala da je ta stranka bila na vlasti, da je dva puta njen predstavnik bio predsednik Jugoslavije, premijer, da su imali predsednika Skupštine Srbije i mnoge ministre, ali da je stranka bila i u opoziciji i van parlamenta.

„To što smo ponovo parlamentarna stranka, otvara nam vrata još žešćeg opozicionog delovanja. DSS će biti opozicija ovoj vlasti, ali nikada neće biti opozicija Srbiji. DSS će se zalagati za slobodnu Srbiju, okrenutu samoj sebi, oslonjenu na Istok, ali ni na Istoku, ni na Zapadu, za vojno neutralnu Srbiju… DSS će rasti i cvetati, imati sve više i više prijatelja i glasača. Što bi rekli stari Latini, neka cveta, raste i živi“, rekla je Rašković Ivić.

Na poroslavi je služena torta „Moskva šnit“, a medju gostima bili su i poslanici pokreta Dveri.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.