U trendu

Raspisan konkurs za sufinansiranje mera populacione politike

BEOGRAD – Kabinet ministarke u Vladi Srbije zaduženoj za demografiju i populacionu politiku Slavice Đukić Dejanović raspisao je Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava lokalnim samoupravama za sufinansiranje mera populacione politike za 2019. godinu.

Kako se navodi u saopštenju, pravo učešća imaju opštine i gradovi, a uslov je da jedinice lokalne samouprave u sopstvenim budžetima imaju predviđena sredstva za sprovođenje predloženih mera, da imaju telo ili osobu zaduženu za pitanja demografije i populacione politike, kao i da su predložene mere u skladu sa ciljevima i namenama ovog poziva.

Za ovu namenu iz budžeta je obezbeđeno 650 miliona dinara, što je za 150 miliona više nego prošle godine i čak pet puta više nego 2017, podseća se u saopštenju.

Ministarka Slavica Đukić Dejanović kazala je da su ta sredstva upotrebljena za rekonstrukciju postojećih i izgradnju potpuno novih vrtića, nabavljanje mehanizacije za počinanje sopstvenog posla, kao i da su nabavljeni ultazvučni aparati i osnovana savetovališta za trudnice.

Rok za podnošenje prijava je do 7. marta 2019. godine, dodaje se u saopštenju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.