U trendu

Rat Tačija i Haradinaja se nastavlja, bojno polje Fejsbuk

Specijalni rat Tačija i Haradinaja se ne završava i oni se bore gde god i kad god stignu, a od nedavno bojno polje postao je i Fejsbuk, piše kosovska štampa.

Kako podseća portal KoSSev, lideri vladajuće koalicije na Kosovu uradili su nacrt rezolucije za dijalog s Beogradom, za koji se očekuje da bude predložen za pomirenje, takođe, i sa opozicijom. Taj Nacrt rezolucije sadrži 6 tačaka, naglašavajući glavne principe za učešće Kosova u dijalogu.

O tome se najpre izjasnio kosovski premijer Ramuš Haradinaj, koji je dao detalje o rezoluciji Vlade o dijalogu sa Srbijom. U svojoj objavi na Fejsbuku, Haradinaj je ponovio da u rezoluciji, takođe, stoji da granice Kosova ostaju nepromenjene i da se o tome ne pregovara.

„U tački jedan i tački šest Rezolucije Vlade, o kojoj smo se danas dogovorili sa liderima vladajuće koalicije, jasno je definisano da granice Republike Kosovo, kao nezavisne, suverene, demokratske, jedinstvene i nedeljive države su neprikosnovene i da ne može o njima da se pregovara i da će Skupština Republike Kosovo, kao vrhovna vlast, sa dve trećine glasova svih svojih poslanika, da ratifikuje pravno-obavezujući sporazum između Republike Kosovo i Republike Srbije,“ napisao je Haradinaj na Fejsbuku.

U međuvremenu, predsednik Kosova Hašim Tači u svojoj poslednjoj objavi rekao je da državni interesi Republike Kosovo moraju da uvek budu iznad bilo koje političke partije ili izbornog interesa.

„Pozdravljam odluku političkih stranaka vladajuće koalicije za usklađivanje političkih stavova i izradi zajedničke rezolucije u dijalogu. To je veoma važno za našu zemlju da smo svi jedinstveniji i ujedinjeniji u zaštiti civilnih i državnih interesa u dijalogu između Kosova i Srbije u Briselu. Državni interes Republike Kosovo mora uvek biti iznad bilo koje stranke ili izbornog interesa. HT,“ napisao je Tači.

Inače, Tači i Haradinaj već duže vreme se ne slažu oko toga koje bi trajno rešenje dijaloga sa Srbijom moglo da bude, posebno ako se ima u vidu da je Tači taj koji je s kosovske strane pomenuo promene granica.

Ta ideja nije naišla na podršku ostalih zvaničnika iz Prištine, a po tom pitanju Tači i Haradinaj su se „sukobili“ već nekoliko puta.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar