najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Razgovori Beograda i Prištine u Beču bili teški

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su razgovori predstavnika Beograda i Prištine u Beču povodom zabrane kamionima iz centralne Srbije koji prevoze opasne materije da udju na Kosovo bili teški.

Vučić je novinarima u Beogradu rekao da su razgovori bili teški i da “neki nisu hteli da prihvate iste aranžmane kao što su imali sa Hrvatskom i Slovenijom”, a da je zbog stabilnosti bolje da ne kaže ništa.

“Bolje je zbog stabilnosti da reč ne kažem. Neki nisu hteli da prihvate iste aranžmane koje već imaju sa Hrvatskom i Slovenijom. Stanete, gledate, i pitate se o čemu se radi”, naveo je on.

Govoreći o Železari premijer očekuje da ugovor o prodaji Železare Smederevo kineskoj kompaniji Hestil bude potpisan za nekoliko dana i da Evropska unija neće imati primedbi na ugovorene uslove prodaje.

“Ponuda Hestila je veoma dobra, nadam se da neće biti nekih nepredvidjenih stvari”, rekao je Vučić novinarima na Aerodromu Batajnica.

Vučić je objasnio da Brisel traži da država ne subvencioniše železare koje imaju problem zbog niske cene čelika.

“Jedna mediteranska zemlja je dala 760 miliona evra za svoje čeličane i nije dobila odgovor Brisela. Nadamo se da ćemo imati podršku iz Brisela i ako završimo prodaju Železare u Srbiji će biti sve drugačije”, kazao je Vučić.

On je dodao će uspešno poslovanje Železare imati veliki uticaj na rast bruto domaćeg proizvoda (BDP) koji ove godine može da bude značajno veći od planiranih 1,75 odsto, a sledeće od 3,5 do četiri procenta, što bi Srbiju približilo standardu života u EU.

Vučić je kazao da Hestil planira da u naredne dve godine u Železaru investira 980 miliona dolara, od čega 60 odsto u prvoj godini.

“Jedva čekam da stavimo potpis na ugovor o prodaji Železare i posle toga mogu da idem na odmor”, kazao je Vučić.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike