U trendu

Razgovori u Briselu bi mogli da budu produženi do petka

Dijalog delegacija Beograda i Prištine u Briselu o primeni sporazuma o telekomunikacijama mogao bi da bude produžen do petka, saznaje Beta u pregovaračkim krugovima.

Prvobitno je bilo planirano da razgovori traju do četvrtka. Predstavnici obe delgacije do sada nisu davali izjave o toku i rezultatima razgovora.

Dva tima, treći dan za redom na ekspetskom nivou razgovaju o pitanjima medjunarodnog pozivnog broja za Kosovo, imovini i pravu Telekoma da nesmetano nastavi rad – da se na Kosovu osnuje ćerka-kompanija Telekoma, i obezbede licence za fiksnu i mobilnu telefoniju.

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančić juče je rekla agenciji Beta da je Evropska unija pozvala Beograd i Prištinu da budu konstruktivni kako bi se implementacija sporazuma o telekomunikacijama mogla završiti ove nedelje.

Delegaciju Beograda, koju predvodi direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju čine i predstavnici Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kompanije Telekom Srbija i Regulatorne agencije za elektronske komunikacije i poštanske usluge (RATEL).

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.