najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Rezolucija EP o Srebrenici jednostrana

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandar Vulin izjavio je da je Rezolucija Evropskog parlamenta (EP) kojom se najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici jednostrana i da mu je žao što i EP nije bio u stanju da se izdigne iznad stereotipa o Srbima.

“Meni je žao što EP nije bio u stanju da pogleda istini u oči, da formira komisiju zajedno sa Srbijom, BiH i Republikom Srpskom i istraži šta se to stvarno desilo i kontroverze oko Srebrenice. Niko ne spori da je zločin bio strašan, ali čitav jedan narod okriviti da je kolektivni zločinac, to je neprihvatljivo”, rekao je Vulin za Pink.
 
Evropski parlament je juče u Strazburu usvojio rezoluciju kojom najoštrije osuđuje genocid u Srebrenici počinjen od strane snaga bosanskih Srba pod komandom generala Ratka Mladića i paravojnih jedinica.

Vulin je ocenio da je velika stvar što premijer Srbije Aleksandar Vučić ide na komemoraciju u Potočare.

“To je dobro za Srbiju. Zamolio sam premijera da vodi računa o svojoj bezbednosti više nego inače, ali je on rekao da njega to ne zanima”, rekao je Vulin.

On je apelovao na “domaćine” da vode računa o tome da se ne pojave neke organizacije koje će vređati premijera Vučića, jer, kako je ocenio, “kako se odnose prema predsedniku Vlade Srbije, tako se odnose i prema srpskom narodu”.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike