RIK proglasio izborne liste Vojislav Šešelj- SRS i SVM- Ištvan Pastor

Republička izborna komisija na današnjoj sednici proglasila je liste Srpske radikalne stranke i Stranke vojvodjanskih Madjara.

Na sednici je rečeno da je lista pod nazivom Doktor Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka ispunila uslove kada je reč o zastupljenosti manje zastupljenog pola, kao i da je podnela spisak sa 10.585 pravno valjanih potpisa gradjana.

RIK je prihvatio predlog da se u prošireni sastav ispred radikala izaberu Uroš Kršić i Dragan Trišić kao i da ova lista ima pravo da podnese predlog za predstavnika u prošireni sastav organa za sprovodjenje izbora.

RIK je danas proglasio i izbornu listu Saveza Vojvodjanskih madjara- Ištvan Pastor koja je jutros podneta uz 11.658 pravno valjanih izjava birača.

Članovi RIK-a prihvatili su predlog da se ovoj listi utvrdi položaj stranke nacionalne manjine, pošto su, kako je rekao predsednik RIK-a Vladimir Dimitrijević podneli program i izvod iz registra političkih stranaka.

U ime liste SVM za prošireni sastav RIK-a izabrani su Marko Nenadić i Bela Butoš, a konstatovano je da i ova lista ima pravo da podnese predlog za predstavnika u prošireni sastav organa za sprovodjenje izbora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.