U trendu

Ristić: Vučić je zadao poslednji udarac državi Srbiji na Kosovu i Metohiji

Samostalni poslanik u Skupštini Srbije Slaviša Ristić izjavio je da je potrebno da se udruže svi „istinski opozicioni subjekti“ u Srbiji kako Srpska napredna stranka i Aleksandar Vučić ne bi više bili na vlasti.

Ristić je u intervjuu za portal za Komentar-pres (www.komentarpress.net) rekao da odluka da li će biti vanrednih parlamentarnih izbora, četvrtih za pet godina, zavisi „isključivo od jednog čoveka i njegovih diktatorskih apetita za apsolutnom vlašću“.

Govoreći o predsedničkim izborima, Ristić je rekao da veruje da će predsednički kandidat Vuk Jeremić, ako pobedi, biti dosledan čuvar Ustava Srbije kao što sada obećava.

„Možda će imati prilike da ispravi i neke svoje greške iz vremena kada je obavljao funkciju ministra inostranih poslova Srbije… Što se Aleksandra Vučića tiče, verujem da će u vremenu koje je pred nama on postati ružna prošlost u sećanjima Srba“, rekao je Ristić, koji je poslanik sa Kosova i Metohije.

Ristić je rekao da Vučić sve vreme igra za tim „separatističke tvorevine iz Prištine“.

„On je njihov kapiten i pojačanje koje su im doveli Brisel i Vašington. Ono što prethodna vlast nije htela ili nije smela da uradi po nalogu Zapada na Kosovu i Metohiji, uradio je Aleksandar Vučić. Zadao je poslednji udarac državi Srbiji na Kosovu i Metohiji prihvatanjem izdajničkog briselskog ultimatuma“, rekao je Ristić.

Prema njegovim rečima, potrebno je zaustaviti briselske pregovore i briselski sporazum i sve odluke koje su proizišle iz njega proglasiti ništavnim.

„Zaustavljanjem briselskih pregovora, pitanje Kosova i Metohije će samom tom činjenicom ponovo postati problem Saveta bezbednosti UN, svidelo se to nekima sa Zapada ili ne. Naravno da je za to potrebno imati nacionalno odgovornu i hrabru vlast koja će prestati da manipuliše lažnim obećanjima o svetloj budućnosti na putu ka Evropskoj uniji“, rekao je Ristić. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.