U trendu

Rot: Borba za LGBT prava borba za ljudska prava svih

BEOGRAD – Borba za jednaka prava LGBT osoba nije samo borba za tu zajednicu, jer su njihova prava, zapravo ljudska prava, poručio je danas u Beogradu, na Paradi ponosa, zamenik ministra spoljnih poslova Nemačke Mihael Rot.

Rot se obratio učesnicima prajda nakon šetnje od Slavije do Studentskog parka, istakavši da Parada ponosa nije samo borba za prava pripadnika LGBT zajednice, već i za prava svih manjinskih grupa, osoba sa invaliditetom, prava Roma, etničkih i verskih manjina.

„Mi smo jedna porodica i ponosan sam da vidim da se danas u Beogradu ovoliko ljudi bori za slogan EU – ujedinjeni u različitostima. Ponosni smo da budemo drugačiji, ali se borimo za jednaka prava svih“, rekao je Rot.

Dodao je da je počastvovan što je treći put na Paradi ponosa u Beogradu i da oseća da se stvari menjaju u dobrom pravcu.

Zabrinut je, kaže, što neki političari žele da izgrade nove granice i zidove, i da je poruka današnjeg skupa da ne žele da podižu nove zidove i granice, već da građe solidarnost, jednakost i različitost.

Poručio je da je važno da se svakog dana borimo za svoja prava, na radnom mestu, u kulturi, medijima, politici, sportu, školi i nauci.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike