U trendu

Ružić: „Bela kuga“ najveći izazov vlade

TRSTENIK – Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu, Branko Ružić, obišao je danas u Trsteniku završne radove u vrtiću „Biser“, koji su finansirani iz budžeta Fonda za lokal.

Vrednost investicije je 5,5 miliona dinara, a tim sredstvima je saniran krov ustanove.

Ružić je rekao da je „bela kuga“ najveći izazov Vlade i da je problem lociran širom Srbije.

„Razgovarali smo i o budućim projektima i o Fondu za lokal koji će sa 320 miliona biti uvećan na 420 miliona, a plan je da 2019. godine budžet za te namene bude 490 miliona dinara. Dva objekta za decu na području Trstenika smo locirali, uložićemo u njih i raduje informacija i da će jedan određeni broj žena dobiti zaposlenje“, rekao je Ružić.

Aleksandar Ćirić, predsednik opštine Trstenik rekao je da ga raduje što je ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu podržalo projekat obnove krovne konstrukcije na objektu Predškolske ustanove „Biseri“, i što više krov neće prokišnjavati.

„Iskoristili smo priliku da popričamo i projektima za sledeću godinu, i izdvojili određene prioritete, i to baš ovakve vrste. Poznato je da Trstenik ima probelem sa opadanjem nataliteta i da zbog toga želimo da ulažemo u predškolske ustanove. Zato ćemo i dalje ulagati u takve objekte kako stvorili dobre uslove za našu najmlađu populaciju“, rekao je Ćirić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike