U trendu

Ružić: Srbija nije homofobična država

Ministar za državnu upravu i lokalnu samoupravu Branko Ružić izjavio je da današnja Parada ponosa u Beogradu pokazuje da Srbija nije homofobična država.

On je agenciji Beta uoči početka Parade ponosa rekao da ta manifestacija pokazuje da se u Srbiji gradi tolerantno društvo kakvo treba i da bude.

„Prajd pokazuje da Srbija nije homofobična, što je bila i predrasurda ali i relanost, sudeći po dešavanjima iz nekog ranijeg perioda“, rekao je Ružić, koji prisustvuje Prajdu zajednom sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom Zoranom Djordjevićem.

Ružić je kazao da će Parada ponosa pokazati veći stepen tolerancije i da će biti završena bez problema.

Jenda od organizatora Parade ponosa Goran Miletić rekao je da je zadovoljan što je Vlada Srbije izrazila dobru volju u promenama uoči ovogodišnjeg Prajda.

On je napomenuo da se dobra volja ogleda u manjim tenzijama što, po njemu, znači da Srbija kao društvo ide u dobrom pravcu.

Na Cvetnom trgu u Beogradu, odakle treba da počne Parada ponosa, prisutan je i šef beogradske policije Veselin Milić koji je prethodno sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem prošetao okolnim ulicama kako bi se uverili da je sve u redu.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike