U trendu

Ružić: Zahtev DS je prikupljanje jeftinih političkih poena

Funkcioner Socijalističke partije Srbije (SPS) Branko Ružić ocenio je danas kao pokušaj prikupljanja jeftinih političkih poena zahtev Demokratske stranke (DS) za sazivanje skupštinskih odbora za bezbednost zbog dešavanja izmedju Srbije i Makedonije.

„Prikupljanje jeftinih političkih poena na taj način nije ništa novo u njihovom slučaju ali podizanje tenzija i alarmiranje čitave javnosti jeste neodgovorno i protivno interesu Srbije“, naveo je Ružić u saopštenju.

Poslanički klub DS uputio je ranije danas zahtev za sazivanje hitne sednice Odbora za kontrolu službi bezbednosti i Odbora za odbranu i unutrašnje poslove povodom „zabrinjavajuće situacije“ u odnosima izmedju Srbije i Makedonije.

U saopštenju DS je navela da je neophodno informisati poslanike o razlozima za povlačenje celokupnog osoblja iz ambasade Srbije u Skoplju, stanju odnosa sa Makedonijom, detaljima i saznanjima službi.

Ružić je naveo i da su „politikantstvo, neodgovornost, dilentantizam i državotvornost kao misaona imenica karakteristike duboko podeljene, atomizovane, programski osiromašene i kadrovski devastirane, DS“.

On je ocenio da za razliku od DS „predsednik Vučić i prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić demonstriraju jasnu orijentaciju za poštovanjem državnog razloga, državotvornosti, regionalnoj saradnji uz veoma odgovoran i nijansiran odnos prema očuvanju političke stabilnosti ne samo u Srbiji, već u čitavom regionu“.

„DS zahteva hitno zasedanje resornih odbora u Parlamentu? Da nije tužno, zaista bilo bi smešno“, naveo je Ružić u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.