S.Mitrovica: Položen temeljac za izgradnju nove škole

SREMSKA MITROVICA – Predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović položio je danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta OŠ „Jovan Popović“ u Sremskoj Mitrovici.

„Za godinu i po dana ovde će biti novi školski objekat veličine 3700 kvadrata. Stara škola je dotrajala, a u ovom delu Mitrovice ima puno dece“, rekao je predsednik Pokrajinske Vlade Igor Mirović.

„Narednih godina ćemo ulagati i u informatičku opremu u škole širom Vojvodine“, dodao je Mirović i najavio nove radove i u infrastrukturi Sremske Mitrovice.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Vladimir Sanader je rekao da je obrazovanje prioritet i podsetio na skorašnju izgradnju OŠ „Dobrosav Radosavljević Narod“.

„Vrednost ove investicije je oko 300 miliona dinara. Nadam se da ćemo sledeće godine ući u drugu fazu, a da ćemo početkom 2020. godine završiti i ovaj objekat i da će stara škola koja je građena 60-ih godina prošlog veka, otići u istoriju“, napomenuo je na kraju Sanader.

Direktor škole „Jovan Popović“, Slobodan Stojiljković, istakao je da će nova škola pružiti bolje uslove i za nastavno osoblje, te da će se to odraziti i na bolje rezultate.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike