Sa Horgoša vraćena 24 ilegalca iz Avganistana

HORGOŠ – Sa graničnog prelaza Horgoš za tri dana vraćena su 24 ilegalca iz Avganistana, a za sedmoricu njih bi se moglo reći da su imali sreće što su ih carinici otkrili.

Oni su pronađeni 8. novembra u hladnjači srpskih registarskih oznaka koja je iz Kruševca ka Italiji prevozila tovar suvih šljiva.

Nakon što je snimak sa skenera pokazao sedam ljudskih silueta, carinski službenici su odlučili da otvore hladnjaču, ali, kako se ispostavilo, to nije bilo jednostavno.

Plomba je bila samo naizgled pričvršćena, jer je pre toga najverovatnije bila grejana na otvorenom plamenu. Katanac kojim je bila zaključana prikolica bio je zaglavljen, a migranti zaključani u hladnjači, koja je srećom bila isključena.

Carinici su pomoću čekića i sekača razvalili blokirani katanac, koji je prethodno zaglavio neko ko je pomogao migrantima da uđu u prikolicu.

Carinski službenici su na Horgošu i dva dana ranije u više navrata pronalazili migrante u prikolicama kamiona. U svim pokušajima scenario je bio gotovo isti – skener je registrovao ljude u tovarima, a „slepe putnike“ je odavala i presečena, pa nanovo pomoću čiode i superlepka spojena sajla.

Tako je 6. novembra skener pokazao siluete šestorice Avganistanaca u šleperu niških registarskih oznaka koji je iz Srbije ka Mađarskoj prevozio automobilske gume.

Carinici su među gumama koje je na relaciji Makedonija – Nemačka prevozio kamion skopskih registarskih oznaka pronašli još dvojicu ilegalaca.

I u šleperu beogradskih registarcija natovarenom kartonom koji je istoga dana putovao iz Srbije ka Mađarskoj otkrivena su trojica „slepih putnika“.
Dan ranije četvorica migranata zatečena su u tovaru grejača za sedišta i povratne ambalaže koji je iz Makedonije za mađarsko tržište prevozio šleper skopskih registarskih oznaka.

Još dvojica Avganistanaca pronađena su u kamionu domaćeg prevoznika iz Šapca koji je ka Poljskoj transportovao drvene ploče.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike