U trendu

SAD podržava otvaranje poglavlja 23 i 24

Pomoćnica državnog sekretara SAD Viktorija Nuland izjavila je danas na sastanku s predsednicom Skupštine Srbije Majom Gojković da SAD podržavaju otvaranje poglavlja 23 i 24 u pregovorima o pristupanju Srbije Evropskoj uniji.

Skupština je saopštila da je Nuland kazala da otvaranje poglavlja predstavlja povoljne instrumente društvenih reformi.

Nuland je kazala da je pozitivan napredak koji je napravljen u ekonomiji, kao i da je za američke investitore važna predvidljivost.

Gojković je rekla da Srbija posebno ceni podršku SAD u evrointegracijama i kazala da je evropska orijentacija zemlje jasna, kao i da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme kako bi dostigla evropske standarde za svoje gradjane, posebno imajući u vidu da su gradjani na proteklim izborima potvrdili opredeljenje za evropski put.

Ona je naglasila da se Srbija zalaže za regionalnu stabilnost i da ima konstruktivnu ulogu u regionalnoj saradnji, kao i da će parlament na tom polju nastaviti da daje svoj doprinos.

Gojković je upoznala Nuland s aktivnostima skupštine u pogledu završetka procesa konstituisanja parlamenta i kao prioritete rada u predstojećem periodu istakla nastavak reformskih procesa, usaglašavanje domaćeg zakonodavstva sa EU i jačanje regionalne saradnje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar