U trendu

Sagovornici 'Danasa' o napisu Vučića za 'Politiku'

Književnik i profesor Vladeta Janković ocenio u razgovoru za beogradski dnevni list „Danas“ da je tekst predsednika Srbije Aleksandra Vučića u dnevnom listu Politika od srede „besramna, podla i ozbiljno opasna orgija radikalskog populizma“.

„Kao i uvek, Vučić se ne obazire na pravo pitanje: Da li je lažna elita i inferioran onaj ko pošteno odbrani i objavi doktorat, a prava elita i superioran onaj ko falsifikuje diplomu i doktorat ukrade“, kazao je Janković.

Profesor i psiholog Žarko Trebješanin ocenio je u razgovoru za „Danas“ koji o tome piše u izdanju od četvrtka, da je osnovna teza Vučićevog teksta ta da je „elita odrodjena od naroda, da ga mrzi i ismeva“, ali da se iza te teze „skriva mržnja autora prema kritičarima vlasti“.

Trebješanin je kazao da se danas u Srbiji, umesto školovane elite, uzor postaju „neobrazovani, primitivni kriminalci, psihopate i bezobzirni, nasilni i bestidni ljudi“ i upitao „u čijim su rukama sve poluge vlasti, ko kontrolište Pink, Hepi, Alo, Informer“.

Potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kazala je za list „Danas“ povodom Vučićevog novinskog napisa da u opoziciji ima ljudi koji neprimereno govore o biračima Srpske napredne stranke (SNS) o „autobusima podrške“ i gledaocima rijalitija, ali da to ne treba činiti, jer je i „taj svet naš rodjeni narod“.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković ocenio je da je tekst Aleksandra Vučića „prevazišao sve napisano“ od dolaska SNS na vlast i da se u njemu vredjaju neistomišljenici i gradjani.

„Tekst nije pisao Vučić, mada dosta liči na njega, ali se vidi autorski pečat Atlagića, Rističevića, Matinovića, Babića, ‘D.J. Žeksa’, Dragana J. Vučićevića i posebno pečat Lava ‘Kontravizije’ Pajkića jer su svi podaci izvadjeni iz te opskurne emisije“, kazao je Živković.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.