U trendu

Sahranjen osnivač SRS Zoran Krasić

Osnivač Srpske radikalne stranke Zoran Krasić sahranjen je danas na groblju Orlovača u Beogradu.
Opelo je služeno u crkvi na groblju od 13 sati.

Sahrani je prisustvovao ceo poslanički klub Srpske radikalne stranke, kao i funkcioneri i članovi te stranke.

Sahrani su takodje prisustvovali i poslanik Socijalističke partije Srbije Djordje Milićević, ministar u Vladi Srbije Nenad Popović, poslanik Pokreta socijalista Djordje Komlenski, poslanik kluba „Nova Srbija – Za spas Srbije“ Djordje Vukadinović, predsednik Udruženja porodica nestalih i kidnapovanih sa Kosova i Metohije Simo Spasić, glumac Desimir Stanojević, poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović i generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković.
Krasić, koji je bio potpredsednik srtranke, jedan od osnivača SRS i narodni poslanik, preminuo je posle kratke i teške bolesti.

Rodjen je 11. marta 1956. godine. Bio je pravni savetnik Vojislava Šešelja u postupku pred Haškim tribunalom i predsednik Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja. Bio je ministar trgovine u Vladi Mirka Marjanovića od 1998. do 2000, a u više skupštinskih saziva bio je savezni i republički poslanik. Bio je predsednik Odbora za finansije Narodne skupštine Republike Srbije od 2008. do 2012. i član Grupe prijateljstva sa Izraelom.
SRS je u saopštenju posle njegove smrti Krasića nazvala „beskompromisnim borcem za srpske nacionalne interese“ i navela da je njegova smrt nenadoknadiv gubitak za porodicu, za SRS i za celokupnu političku scenu u Srbiji.

„Kao odličan pravnik i pravi narodni tribun Zoran Krasić ostaće upamćen po svojim britkim, stručnim i pravičnim raspravama uvek usmerenim na očuvanje državnih i nacionalnih interesa“, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike