U trendu

Šalja: Procenićemo kada ćemo predati zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova

Poslanik Inicijative za Kosovo u kosovskom parlamentu Hadži Šalja izjavio je da će zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova biti predat kada lideri opozicije procene da je za to pravo vreme.

Šalja je rekao da ukoliko sporazum o demarkaciji Kosova sa Crnom Gorom ne bude na dnevnom redu sednice Skupštine Kosova ove nedelje onda se može dogoditi da u toj nedelji  i predaju zahtev za izglasavnje nepoverenja kosovskoj vladi.

„Ali, ako demarkacija bude na dnevnom redu ove nedelje snažno verujemo da neće proći i da neće biti potrebe za zahtevom za izglasavanje nepoverenja, jer Vlada može pasti“, kazao je Šalja.

Incijativa za Kosovo počela je pre nekoliko nedelja da prikuplja potpise poslanika za zahtev za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova.

Zahtev je do danas potpisao 31 poslanik iz Incijativce za Kosovo, Alijanse za budućnost Kosova i Samoopredelenja, a da bi postao punovažan potrebno je obezbediti najmanje 40 glasova, što opozicija u ovom trenutku nema.

Prištinski mediji javljaju da je u toku intenztivna komunikacija predsednika Skupštine i lidera Demokratske partije Kosova Kadri Veseljia i premijera i lidera Demokratske stranke Kosova Isa Mustafe oko obezbedjivanja potrebnih 80 glasova za ratifikaciju sporazuma o razgraničenju sa Crnom Gorom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.