U trendu

Šangaj: Novosađanin sprema doktorat o OVK u zapadnim medijim

NOVI SAD – Novosađanin Milan Kuzmanović (25) na prestižnom Univerzitetu Đao Tong u najvećem kineskom gradu Šangaju priprema master rad o plasiranju neistinitih vesti o Balkanu, a potom planira i doktorsku diseratciju o medijskoj transformaciji Oslobodilačke vojske Kosova (OVK), pišu Novosti.

Navodi se da je Kuzmanović u Kini zabeležio veliki uspeh pošto je zajedno sa još 11 kolega iz drugih zemalja dospeo na takozvanu dekanovu listu Fakulteta za medije i komunikacije ovog univerziteta osnovanog 1896, jednog od osnivača „Šangajske liste“.

List navodi da je tematika OVK zaokupljala Kuzmanovićevu pažnju i tokom osnovnih studija na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu i da ju je istraživao uz pomoć beogradskih, ali i novosadskih profesora.

„Od 1998. do danas OVK i njeni predvodnici doživeli su u zapadnim medijima neverovatnu transformaciju, počevši od toga da su na početku bili na listama CIA, a da sada imaju pristup čak i u Ujedinjenim nacijama“, kazao je Kuzmanović koji trenutno boravi u Novom Sadu.

On ocenjuje da niko do sada u svetu nije ozbiljno, naučnim metodama, analizirao „slučaj OVK“.

„Želim to da istražim i da pokažem koliko mediji mogu da postave određene teme na dnevni red i da nam nameću o čemu i kako treba da razmišljamo“, naveo je ovaj student.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike