Saobraćaj umerenog intenziteta, opreznije tamo gde se radi

BEOGRAD – Saobraćaj je u Srbiji jutros umerenog intenziteta, odvija se bez zastoja, ali je potrebna opreznija vožnja na mnogobrojnim deonicama kojima je zbog radova izmenjeno odvijanje saobraćaja, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbje (AMS S).

Kako se navodi u saopštenju, lepo vreme i umerene dnevne temperature odgovaraju i biciklistima i motociklistima, i zato je njihovo prisustvo na putevima širom Srbije veliko, a posebno unutar gradova i turističkih mesta.

Kako bi vozači dvotočkaša bili što bezbedniji u saobraćaju AMS S ukazuje da je potrebno da se potrude kako bi bili primećeni na putu.
Od 12. do 20. septembra izvodiće se radovi na montaži rasvetnih stubova u
središnjem delu kolovoza na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici Beograd – Novi Sad, u zoni naplatne stanice „Novi Sad jug“. U toku radova, za saobraćaj biće
zatvorena preticajna saobraćajna traka, u smeru od Subotice ka Beogradu, a saobraćaj će se odvijati desnom saobraćajnom trakom.

U toku su radovi na periodičnom održavanju mosta kod petlje Paraćin, na delu
državnog puta I A reda broj 1. Za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna traka i
saobraćaj se preusmerava na levu kolovoznu traku, u smeru Niš – Beograd. Za vreme
radova, zatvara se uključenje na auto-put na petlji „Paraćin“, u smeru ka Nišu, uz
preusmeravanje saobraćaja na alternativne putne pravce, odnosno na
petlju Ćuprija i petlju Pojate.

AMS S navodi i da počinju radovi na pojačanom održavanju auto-puta (državnog puta I A rada br. 3), od graničnog prelaza Batrovci s Hrvatskom ka Beogradu, na deonici od naplatne stanice Šid do petlje Adaševci, u smeru ka Beograd. Za saobraćaj će biti zatvorene preticajna i deo vozne saobraćajne trake, a saobraćaj će se odvijati zaustavnom saobraćajnom trakom.

Prema poslednjim podacima Uprave granične policije RS, na srpskim putničkim
terminalima nema dužih zadržavanja. Međutim, sa višesatnim zadržavanjima moraju
računati vozači teretnih motornih vozila, i to na izlazu iz Srbije ka Hrvatskoj na prelazu Batrovci, u proseku oko 360 minuta, dok se oko 180 minuta čeka na prelazu Šid, a toliko i prelazu Horgoš s Mađarskom, dok se na Kelebiji čeka oko 120 minuta.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike