Šapić: Podržavamo oročenu vladu, daću ostavku na poslaničko mesto i posvetiti se Novom …

Predsednik Srpskog patriotskog saveza (SPAS) Aleksandar Šapić rekao je danas da je podržao odluku da njegova stranka bude deo koncentracione, odnosno oročene Vlade jer smatra da je ta odluka logična u ovako vanrednim okolnostima da bi se one lakše prevazišle.

Šapić je, gostujući u Jutarnjem program RTS-a, naveo da je nelogično da takva vlada bez opozicije traje četiri godine.

On je rekao da zna koje ministarstvo će SPAS dobiti i ko iz stranke će ga voditi, ali nije hteo da potvrdi da će to biti novoformirano Ministarstvo za populacionu politiku i demografiju.

„Neću da vam iznosim sad ime ni ministarstva, ni ministra jer će mandatar objaviti spisak svih ministarstava i resora“, rekao je on.

Šapić je najavio i da će podneti ostavku na mesto poslanika i ostati predsednik opštine Novi Beograd jer po zakonu ne može da obavlja te dve funkcije.

„Smatram da najviše mogu da dam lokalnoj politici. Nisam pristalica toga da u plitici treba da se ide s funkcije na funkciju“, rekao je on.

Na pitanje da li je razgovarao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem o beogradskim izborima, Šapić je rekao da za sada nije, ali da veruje da će to biti tema njihovih budućih razgovora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.