Šarčević: Ispolitiozovana priča oko promene imena škola

BEOGRAD – Predlog Bošnjačkog nacionalnog veća (BNV) na čijem čelu je Sulejman Ugljanin da se promene nazivi osam škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju je ispolitizovana priča, kaže ministar prosvete Mladen Šarčević.

On je naglasio da se priča svodi na to da „Sulejman Ugljanin nema fotelju i mesto u Vladi Srbije“ te da je prvo pokušao da „rovari“ pozivom Bedžeta Pacolija da poseti Novi Pazar, a da sada nastavlja sa predlogom promene imena škola.

„Cela priča je ispolitizovana. Mislim da ostali članovi Bošnjačkog nacionalnog već treba da izađu i kažu da Ugljanin i njegova grupa predstavljaju 20 odsto, a ne sve Bošnjake“, rekao je Šarčević novinarima u Beogradu.

On je dodao da od predloženih imena bošnjačkih pesnika ni za jednog nije čuo i upitao se zašto nisu predložili da škole ponesu imena pesnika kao što je Meša Selimović, Skender Kulenović koji su svima poznati.

„Ako bi se nova škola otvarala, ne bi niko imao ništa protiv. Ja od onih imena koje su oni predložili nisam čuo ni za koga. Morao bi neko da me edukuje, možda sam slabo informisan. Mislim da znate da se tu krije deo političke priče“, zaključio je Šarčević.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike