Šarović: SRS se bori za istinu i pravdu o ratnim zločinima

BEOGRAD – Pred nastavak suđenja osmorici optuženih u za ratni zločin u selu Kravice, kod Srebrenice, 1995. godine ispred Specijalnog suda u Beogradu danas su se okupili članovi i simpatizeri Srpske radikalne stranke, u cilju podrške optuženima.

Tom prilikom zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović poručio je da će ta stranka nastaviti borbu za otkrivanje istine o svim zločinima koji su se desili u ratovima tokom 1990-ih godina na teritorijama bivše Jugoslavije kao i da će se zalagati da zločinci budu kažnjeni, a da oni koji su nevini budu oslobođeni, saopšteno je iz SRS.

Takav je, kako je naveo, i slučaj srpskih policajaca koji su optuženi za u slučaju „Kravice“ zločin nad muslimanima.

Optužnica u ovom slučaju tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.

Na teret im se stavlja krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su u hangaru „Kravice“ kod Srebrenice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike