Saša Mirković optužio Vučića za pretnje i pritiske

 Poslanik Saša Mirković, koji je nedavno napustio poslanički klub Srpske napredne stranke, optužio je večeras premijera i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića za pretnje i ucene upućene Mirkoviću, njegovoj porodici i saradnicima. 

U otvorenom pismu objavljenom na sajtu Moja TV, Mirković je kazao da je optužbe na račun Vučića hteo da iznese i u Skupštini Srbije, ali da bi mu tamo bila oduzeta reč čim bi počeo da priča o premijeru.

“Prestani više sa zastrašivanjima i pretnjama. Znam kako funkcionišeš, jer te dugo poznajem. Znam koliko voliš da se svetiš ljudima koji pomisle da ti se suprotstave u stranci, a kamoli ljudima koji su van stranke. Znam sve o ljudima kojima si okružen. Znam kako koristiš sve moguće resurse države da bi na nekog izvršio pritisak, osvetio mu se ili pod izgovorom “borba protiv korupcije” pokušao da ga uhapsiš”, naveo je Mirković. 

Prema njegovim rečima, Vučić je funkcionerima SNS rekao da javno ne komentarišu njegov odlazak iz poslaničkog kluba, samo da bi ga kriminalizovao i napadao preko svojih policajaca i novinara. 

“Pokušao sam džentlmenski da izadjem iz SNS-a, ali mi ti to prosto ne dozvoljavaš sveteći se, i privatno i politički”, naveo je Mirković.  

On je Vučića optužio i da je poslao batinaše u Zaječar da “ubedjuju odbornike šta je država, a šta Saša Mirković”.  

“Znam da si rešio da se obračunas sa mnom. Znam da imaš i privatnu vojsku, i privatnu policiju, i privatno tužilaštvo, i privatne sudove, ali svi oni funkcionišu po principu tajne organizacije zaveštane ćutanjem. Znam i da voliš da gledas “Kuma”. Znam i još mnogo toga, da bih verovatno bio dobar saradnik protiv tebe, ali neću, ne sekiraj se”, rekao je Mirković.  

“Znam da ovim reskiram sve, i budućnost svoje dece i živote članova porodice, o mom i da ne govorim. Ali sam rešio da neću više da budem u toj tvojoj igri. Znaš i ti odlično da je sve ovo sto kažem tačno i da nijedan poligraf na svetu neće moći da dokaže suprotno”, rekao je Saša Mirković. 

On je nedavno napustio poslanički klub nakon čega je optužio SNS da vrši pritisak na odbornike u Zaječaru kako bi ga smenili sa mesta predsednika Skupštine grada. Glasanje o smeni Mirkovića bilo je zakazano za danas, ali je on ranije podneo ostavku uz tvrdnje da to čini kako bi prestali pritisci i pretnje odbornicima koji su mu ostali lojalni.

Mirković je formirao pokret Jaka Srbija.

(Beta)

Ostavite komentar