U trendu

Savet za regionalnu saradnju dobio nagradu za povezivanje regiona i posvećenost …

Savet za regionalnu saradnju (RCC) dobio je nagradu Juropian vestern Balkans (European Western Balkans – EWB) za posvećenost evrointegracijama regiona, jačanje regionalne i ekonomske saradnje i povezivanje regiona.

„Ove godine nagradu je dobio Savet za regionalnu saradnju, kao prva organizacija koja prima ovu nagradu za doprinos evrointegracijama Zapadnog Balkana i jačanje ekonomske saradnje u regionu“, rekao je prilikom uručivanja nagrade urednik portala EWB Nemanja Todorović Štiplija.

Generalna sekretarka RCC Majlinda Bregu je prilikom primanja nagrade izjavila da je počastvovana jer njena organizacija „nije navikla da prima nagrade“.

„Retko dobijamo lepe reči i pohvale o svom radu. Obično ljudi olako kritikuju i onda je bol od kritika uvek jača od pohvala i zato vam se zahvaljujem“, rekla je Majlinda Bregu.

Istakla je da je evrointegracija Zapadnog Balkana za sada neizvesna te da je zbog toga neophodno da države u regionu saradjuju i ostave probleme po strani.

Portal EWB treću godinu za redom dodeljuje nagrade pojedincima i organizacijama za doprinos evropskim integracijama regiona.

Nagrada je prvi put dodeljena za petogodišnjicu osnivanja portala, 2019. godine, tadašnjem ministru spoljnih poslova Severne Makedonije Nikoli Dimitrovu, a sledeće godine, nagradu je dobila poslanica u Evropskom parlamentu Tanja Fajon.

Ceo video materijal možete preuzeti OVDE.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.