U trendu

Savez za Srbiju: Borba protiv kriminala mora krenuti od vrha

Savez za Srbiju podržao je danas poslednja hapšenja i oštriju kaznenu politiku prema osumnjičenima za kriminalna dela, ali je i ocenio da borba protiv kriminala mora krenuti od vrha što, kako se navodi, podrazumeva hapšenja „najvećih kriminalaca u Srbiji koji upravljaju tržištem narkotika, iznudama, otimanjem firmi i premlaćivanjem ljudi tokom izbornog procesa, a koji su umešani i u ubistva širom Srbije, uključujući i sever Kosova“.

Savez je u saopštenju ocenio da će u slučaju da se to ne dogodi i da „osobe poput Dijane Hrkalović i Nebojše Stefanovića ostanu na svojim mestima, sva ova hapšenja biti samo još jedna propagandna akcija režima koja neće doprineti većoj bezbednosti gradjana Srbije“.

„Iskreno se nadamo da se ova akcija neće završiti kao hapšenje Dragoslava Kosmajca, koga je Aleksandar Vučić nazvao najvećim narkodilerom i čovekom čije ime niko ne sme da pomene. Posle velike medijske kampanje, on je na kraju pušten iz pritvora, a da ni optužnica za ta dela nije podignuta“, navodi se u saopštenju.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je juče da će Srbija uvesti doživotne zatvorske kazne za višestruke ubice, ubistva dece, kao i za druga najteža krivična dela.

Vučić je novinarima posle sednice Saveta za nacionalnu bezbednost najavio da će biti povećane minimalne i maksimalne kazne za sva krivična dela koja imaju elemente nasilja.

Prethodno je policija širom Srbije uhapsila 150 osoba koje se sumnjiče za neka od najtežih krivičnih dela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.