U trendu

Savez za Srbiju: Na protestu u Kuršumliji incidente izazivali funkcioneri iz opštine Doljevac

Savez za Srbiju saopÅ¡tio je danas da su funkcioneri opÅ¡tine Doljevac na protestu „Jedan od pet miliona“ u KurÅ¡umliji 14. marta dobacivali jednom od lidera saveza Draganu Djilasu i pokuÅ¡ali da izazovu incidente.

Kako iz saveza navode, nekoliko osoba je na protestu u Kuršumliji pokušalo da izazove incidente pogrdnim skandiranjem i vredjanjem, ali je sukob sprečen zahvaljujući pravovremenoj intervenciji policije.

Iz saveza su dodali da su identifikovali te osobe koje su u KurÅ¡umliju doÅ¡le „po nalogu“ predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u organizaciji joÅ¡ jednog SNS „lokalnog Å¡erifa“ Gorana Ljubića, predsednika opÅ¡tine Doljevac.

U saopÅ¡tenju se navodi da je Ljubić od 2004. predsednik opÅ¡tine Doljevac, da je 2014. uhapÅ¡en sa joÅ¡ deset osoba zbog zloupotrebe sluÅŸbenog poloÅŸaja kojom je budÅŸet opÅ¡tine oÅ¡tećen za 40 miliona dinara. Novembra 2015. tuÅŸilaÅ¡tvo u NiÅ¡u je odustalo od gonjenja Ljubića koji dva meseca posle toga postao član SNS-a.

Uz saopštenje Savez je poslao i fotografije sa skupa, na kojima su osobe koje su pokušale da izazovu incidente i njihova imena i funkcije u opštini Doljevac.

Iz saveza navode da će „svi koji učestvuju u ovakvim pokuÅ¡ajima izazivanja sukoba medju gradjanima, posle pada reÅŸima Aleksandra Vučića biti procesuirani u skladu sa zakonom“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.