U trendu

Savez za Srbiju: Pretnje novinarima inspirisao vladajući režim

Novosadski ogranak Saveza za Srbiju najoštrije je danas osudio napade na trojicu novosadskih novinara na društvenim mrežama i preko drugih kanala komunikacije na Internetu i naveo da su Igor Besermenji, Nedim Sejdinović i Dinko Gruhonjić ponovo mete ozbiljnih pretnji i prostačkih uvreda.

Kako se navodi u saopštenju SzS je kazao da su te pretnje „očigledno inspirisane i podstaknute od strane vladajućeg režima“ i  da one imaju za cilj da „zaplaše i ućutkaju, kako njih trojicu tako i svakog ko se usudi da u javnom prostoru govori suprotno ili malo drugačije od onoga što plasira režimska fabrika laži“.

Savez je napomenuo da su državni organi dužni da identifikuju i u skladu sa zakonom kazne sve one koji na bilo koji način učestvuju u tome.

Kako je navedeno, „difamacija i ugrožavanje fizičke sigurnosti Besermenjija, Sejdinovića i Gruhonjića ponovo su ogolili nasilnu prirodu društvenog poretka koji kreira vladajući režim u Srbiji“.

„Taj režim opstaje i jača, izmedju ostalog, na mržnji prema svemu i svakom ko odbije da stane u red besramnika koji šire i potpiruju laž o uspesima i nepogrešivosti vodje režima Aleksandra Vučića“, istakao je Savez za Srbiju – Novi Sad.

SzS je podsetio da je medjunarodna organizaacija Fridom Haus nedavno izbrisala Srbiju sa liste slobodnih zemalja sveta i ocenio da su poslednji napadi na novinare ubedljivo pokazali da za takvu ocenu ima mnogo argumenata u stvarnosti u kojoj žive svi gradjani Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.