U trendu

SDA Sandžaka napustila Skupštinu Novog Pazara

Odbornici Stranke demokratske akcije (SDA) Sandžaka napustili su današnju sednicu Skupštine Novog Pazara, pošto je sa dnevnog reda skinut njihov predlog o promeni naziva ulica u ovom gradu.

To je odlučeno na predlog Srpske napredne stranke, a što su podržali odbornici Sandžačke demokratske partije, posle čega su članovi SDA Sandžaka, predvodjeni predsednicom lokalnog parlamenta Ifetom Radončić, napustili sednicu.

Šef odborničke grupe Nafilj Sejdović nije želeo da daje izjave, već je kratko rekao da će se o svemu ubrzo oglasiti stranka.

U predlogu Odluke SDA Sandžaka je bilo navedeno da u Novom Pazaru samo 170 ulica ima zvanične nazive, a da oni ni na koji način ne odražavaju ono što Novi Pazar jeste, niti se mogu smatrati odrazom identiteta Novog Pazara i njegovih gradjana.

Ta stranka predložila je nazive za preko 630 ulica koje trenutno nemaju imena, dok su za 134 kompletne ili delove ulica predloženi novi nazivi.

Medju predloženim nazivima nalazila su se imena istaknutih ličnosti iz bošnjačke, srpske i svetske istorije, imena naučnika i umetnika, geografski i verski pojmovi, ali i pojedinci čija istorijska uloga još uvek nije do kraja rasvetljena.

Sednicom predsedava zamenik predsednika Skupštine Fahrudin Djekić, a u nastavku će odbornici razmatrati izveštaje o radu javnih preduzeća i ustanova tokom 2018. godine.

Odbornici su trebali da raspravljaju i o povećanju cene prevoza putnika u gradsko-prigradskom saobraćaju za oko devet odsto u proseku, ali je i ona skinuta sa dnevnog reda.

Lokalni parlament će odlučivati i o kadrovskim promenama u upravnom odboru Sportsko sajamske ustanove „Pendik“ i nadzornom odboru Istorijskog arhiva „Ras“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar