najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

SDS neće u vladu sa SNS-om

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je da će ta partija danas ili sutra završiti razgovore sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i drugim opozicionim strankama o zajedničkom nastupu na svim izbornim nivoima kao i da neće ulaziti u vladu sa Srpskom naprednom strankom.

Tadić je uoči sednice Glavnog odbora SDS-a u Beogradu rekao da je trenutno najveći problem u Srbiji rastuće siromaštvo.

“Za prethodne četiri godine dobili smo 150.000 novih apsolutno siromašnih gradjana i pad investicija. U društvu je teška atmosfera, sve je pod kontrolom Aleksandra Vučića. Nemamo fer uslove za izbore, nemamo socijalni dijalog već monolog vlasti”, kazao je Tadić novinarima.

On je najavio da će razgovori SDS-a sa “tradicionalnim” koalicionim partnerima ali i drugim opozicionim strankama biti završeni do sutra kao i da je nemoguće da SDS nastupa sa jednom koalicijom na pokrajinskim a sa drugom na republičkim izborima.

“Predaćemo listu na vreme, bitno je da na njoj bude mesta za najbolje, za one koji imaju ozbiljno parlamentarno iskustvo”, kazao je lider SDS-a.

Komentarišući neuspeh koalicionih pregovora sa Demokratskom strankom, Tadić je naveo da se ni on ni Čedomir Jovanović nisu borili za lične pozicije već za opšte principe.

“Svi koji kažu da smo se borili za lične pozicije, obmanjuju gradjane. Tekstovi u kojima piše da smo Čedomir Jovanović i ja hteli da preuzmemo DS su lažni i koriste vlastima a plasiraju ih režimski mediji. Pregovarali smo oko zajedničke liste sa najboljom namerom ali su pregovori prekinuti, ne našom voljom”, kazao je Tadić.

On je dodao da sa optimizmom dočekuje izbore kao i da bi za SDS, pobednički izborni rezultat bio onaj koji bi stranci omogućio da utiče na socijalne i političke tokove u zemlji.

(Beta)

1 komentar
  1. misko

    Gloženje, trvenje i separatisanje je počelo odavno, čim je ponestalo CIA novca iz Budimpešte, a koji vas je doveo na vlast da bi nas opljačkali i ojadili. Polako, doći ćete svi na red…

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike