U trendu

SDS: Šešeljeve pretnje Borisu Tadiću nezapamćene u političkom životu Srbije

Socijaldemokratska stranka (SDS) ocenila je danas da su „pretnje kidnapovanjem i brutalnim nasiljem“ koje je kako se navodi, lider radikala Vojislav Šešelj uputio predsedniku SDS Borisu Tadiću, „nezapamćene u političkom životu Srbije“.

Navodeći da „Vučićevi tabloidi nastavljaju sa satanizacijom Borisa Tadića, lažno ga optužujući da mu smeta istraga o ubistvu gardista““, SDS je saopštio da će predsednik te stranke „sačekati neko vreme kako bi dao priliku tužilaštvu da u skladu sa zakonom i vlastitim nadležnostima samostalno preduzme istragu protiv Vojislava Šešelja i time dokaže da je nezavisno od Vučićevog režima“.

„Podsećamo da mu je Šešelj pre izvesnog vremena i u skupštini pretio klanjem i da niko od predstavnika vlasti nije na to reagovao, kao ni tužilaštvo i policija. A usput podsećamo da očekivano nije reagovao ni njegov najbolji učenik Aleksandar Vučić, koji je na pretnju vešanjem upućenu njemu i Brnabić pre nekoliko dana rekao da je sramota na to ne reagovati“,piše u saopštenju.

Ocenjuje se da predsednik Srbije time „poručuje da je sramota ne reagovati samo na pretnje nasiljem upućene predstavnicima režima, dok su pretnje upućene opoziciji očigledno poželjne i visoko promovisane kroz režimske tabloide, a ne za osudu ili reakciju nadležnih institucija“.

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je ranije za list „Informer“ da će Boris Tadić „visiti“ jer je kako je rekao, „namerno prikrivao narko-dilere, ubice dvojice gardista Dražena Jakovljevića i Dragana Milovanovića“ u kasarni u Topčideru 2004. godine.

„Tadića ću prvo strpati u gepek, a zatim ga odvesti na jedno izuzetno mesto. Lancima ću mu noge pričvrstiti za pod, dok ću mu ruke vezati za plafon“, kazao je Šešelj i dodao da su osobe koje su odgovorne za ubistvom gardista „sakrivale drogu u podzemnom skloništu Karaš“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.