Sednica Predsedništva Samoopredeljenja zakazana zbog unutrašnjih sukoba

Pokret Samoopredeljenje najavio je za sutra sednicu predsedništva zbog unutrašnjih neslaganja i sukoba koji su izbili na videlo nakon uvreda koje je osnivaču pokreta Aljbina Kurtija uputila stranačka koleginica, potpredsednica Skupštine Kosova Aida Drguti.

Prištinski mediji su u petak objavili delove konverzacije koju su na vajberu razmenili funkcioneri Samoopredeljenja, medju su i teške uvrede na račun Kurtija.

Drguti se istog dana kada su objavljeni delovi razgovora zbog uvreda izvinila Kurtiju, kao i članstvu Samoopredeljenja, ali je dodala da stanje u pokretu nije dobro i da neki pokušavaju da unesu jednoumlje i strah u partijske redove.

Ona je takodje ocenila da u Samoopredeljenju potoje duboki problemi i neslaganja političke i organizacione prirode koje i ona ima sa odredjenim ljudima iz pokreta.

„Unutar naše organizacije postoji namera da se članstvu nametne odredjeni način razmišljanja i političkog delovanja uz sve to kreira se atmosfera straha medju aktivistima. Uz sve to odredjene ljude nastoje da degradiraju klevetama i insinuacijama, neistinama i poluistinama“, napisala je Drguti.

Prema njenim rečima, nastoji se da se u Samoopredeljenje uvede jednoumlje kojim se ubija demokratija i iskrena, principijelna i otvorena diskusija o stavovima i organizacionim odlukama stranke.

Portal gazetaexpress.com objavio je da u Samoopredeljenju postoje dve grupacije, jedna na čelu sa Kurtijem u kojem su stari članovi i osnivači pokreta kao Ljiburn Aljiu, Dželjalj Svešlja, Hisen Durmiši i po svemu sudeći i Glauf Konjufca koji je i šef poslaničke grupe Samoopredeljenja u Skupštini Kosova.

Prema navodima tog portala u drugoj grupi su predsednik Samoopredeljenja Visar Imeri, Dardan Moličaj, Špend Ahmeti, Dardan Sejdiu, Aida Drguti, Ilir Hodža koji je pre dva dana podneo ostavku na funkciju predsednika ogranka u Prištini.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike