U trendu

Sednica Skupštine počela poslaničkim pitanjima

Skupština Srbije počela je danas sednicu, a poslanici na početku rada koriste vreme za postavljanje pitanja i traženje obaveštenja od predstavnika vlasti.

Pošto se završi postavljanje pitanja poslanici će utvrdjivati dnevni red, posle čega treba da počne rasprava o izmenama i dopunama Zakona o plovidbi i lukama na unutrašnjim vodama.

Tim izmenama, kako navode iz resornog ministarstva, ukida se monopolski položaj Direkcije za vodne puteve na obavljanje pojedinih poslova tehničkog održavanja medjunarodnih i medjudržavnih vodnih puteva.

Na dnevnom redu sednice biće i potvrdjivanje Ugovora o zajmu Srbije od Fonda za razvoj Abu Dabija za budžetsku podršku.

Kredit iznosi oko milijardu dolara sa kamatom od 2,25 odsto godišnje. Period dospeća zajma je 10 godina, uključujući početak od pet godina, dok je rok otplate pet godina.

Poslanici će tokom sednice razmatrati i Sporazum o osnivanju Fonda za zapadni Balkan, Sporazum vlada Srbije i Koreje o vazdušnom saobraćaju i Sporazum o zajmu izmedju Banke za razvoj Saveta Evrope i Srbije.

Skupština će razmatrati i potvrdjivanje finansijskog ugovora o zajmu za mala i srednja preduzeća izmedju Srbije i Evropske investicione banke i Narodne banke Srbije.

Na dnevnom redu biće i Predlog odluke o učešću pripadnika Vojske Srbije u multinacionalnim operacijama u 2016. godini, Predlog odluke o usvajanju Godišnjeg plana upotrebe Vojske Srbije i drugih snaga odbrane u multinacionalnim operacijama u 2016. godini.

Predloženo je da na dnevnom redu budu i izmene članova i zamenika članova odbora skupštine, koje su podnele poslaničke grupe Socijaldemokratska partija Srbije, Liga socijaldemokrata Vojvodine – Zelena stranka i Dosta je bilo.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar