U trendu

Šef Delegacije EU i ministarka Srbije: Reforme otvaraju vrata EU

Ministarka za evropske integracije Srbije Jadranka Joksimović razgovarala je sa novim šefom Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Semom Fabriciom o odnosima i saradnji Srbije i EU, reformama i o regionu, saopštila je danas Vlada Srbije. 

Naglašavajući da je suština njegovih aktivnosti da put Srbije ka Evropskoj uniji učini efikasnijim, Fabrici je rekao da EU poštuje konstruktivnu ulogu Srbije u regionu.

„Fabrici je naglasio važnost nastavka reformi, posebno u oblasti vladavine prava. Ocenio je da je je evropska perspektiva Srbije dobra, kao i makroekonomski pokazatelji zemlje. Fabricio je izrazio uverenje da će dosadašnja dinamika pristupanja Srbije EU biti nastavljena“ navodi se u saopštenju.  

Šef Delegacije EU je potvrdio je da će Unija podržati Srbiju u procesu pristupanja i ocenio da je Srbija pouzdan partner EU što je posebno „potvrdjeno tokom migrantske krize i kroz ulogu Srbije u očuvanju regionalne stabilnosti“, ističe Vlada.

Mistarka Joksimović je rekla da će Srbija i dalje biti pouzdan i konstruktivan partner Evropske unije, navodi se u saopštenju i dodaje da je članstvo u EU strateški interes Srbije.

Ona je podsetila da je u procesu pristupnih pregovora Srbije i EU otvoreno 10 poglavlja, od kojih su dva privremeno zatvorena, i da očekuje da će do kraja godine biti otvoreno još nekoliko.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.