U trendu

Šef Delegacije EU: Reforma javne uprave ključne za Srbiju i za pregovore

šefom Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici je danas izjavio da je reforma javne uprave ključna za Srbiju i za pregovore sa EU.

„Reforma javne uprave je veoma složen, ali neophodan proces u Srbiji, kao i u državama članicama EU. Reforma javne uprave ima za cilj povećanje efikasnosti i transparentnosti javne uprave, jačanje poverenja gradjana Srbije, privatnog sektora i stranih investitora, kao i za održivost finansija „, kazao je Fabrici na sastanku s ministrom državne uprave i lokalne samouprave Srnije Brankom Ružićem.

Fanrici je rekao da očekunje da će se reforma i dalje sprovediti po planu Rušićvog ministarstva i Ministarstva finansija.

Ružić je rekao Fabriciu da se Srbija ugleda na EU u reformi javne uprave i da je „Vlada Srbije svesna značaja reformi državne i lokalne uprave i javnih službi, kao i pozitivnih posledica koje one imaju na kvalitet usluga koje se pružaju gradjanima i privredi, ali i na racionalnizaiciju budžetskih troškova“, saopštilo je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ružić je kazao da je reforma započeta ne samo zbog evropskog puta već zbog „nas samih“, dodajući da je u fazi pripreme set od oko 18 propisa koji omogućavaju efikasnu i gradjanima i privredi „bližu upravu i službe“, uz bolje ostvarivanje prava gradjana i nacionalnih manjina.

On je zahvalio zbog podrške EU Srbiji preko brojnih projekata usmerenih na reformu i optimizaciju javne uprave i jačanje kapaciteta lokalnih samouprava.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike