U trendu

Šef vojnog predstavništva Srbije pri NATO napustio skup u Briselu zbog nastupa Prištine

Šef Vojnog predstavništva u Misiji Srbije pri NATO, brigadni general Predrag Bandić oštro je protestovao, a zatim napustio sastanak u Briselu Inicijative za normalizaciju vazdušnog saobraćaja iznad Balkana, jer je, kako je saopšteno, predstavnik Prištine „zloupotrebio učešće na skupu za pokušaj promovisanja nezavisnosti Kosova“.

Uslov je bio da članovi delegacije Privremenih institucija u Prištini nastupe samo pod imenom i prezimenom, jer je „skup organizovan od strane NATO koji, kao organizacija, ne prepoznaje takozvano ‘Kosovo’ „, saopštilo je danas Ministarstvo odbrane Srbije, navodeći da je Bandić bio šef delegacije Srbije na tom sastanku.

Medjutim, „šef delegacije Privremenih institucija u Prištini, za koga nije ni bilo planirano da se na skupu obrati, nakon što mu je odobreno da se ipak obrati, umesto da govori o temi sastanka, to vreme je pokušao da iskoristi za promovisanje nezavisnosti takozvanog ‘Kosova’, nakon čega je vodja srpske delegacije oštro protestovao i sastanak napustio“.

Sastanak je, navedeno je, „nakon napuštanja naše delegacije (Srbije), vrlo brzo i završen“.

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da je to bio „nezabeležen skandal kojim Priština pokušava da izazove sukobe, kao i pokušaju legalizacije stvaranja velike Albanije“.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)