U trendu

Šefovi diplomatije Srbije i Ukrajine potpisali Sporazum o produženju bezviznog režima

Ministri spoljnih poslova Srbije i Ukrajine, Ivica Dačić i Pavlo Klimkin razgovarali su danas, tokom zvanične posete predsednika Ukrajine, o bilateralnoj saradnji i potpisali Sporazum o obostranom produženju bezviznog režima sa 30 na 90 dana.

Predsednik Ukrajine Petro Porošenko posetio je danas Srbiju, a tokom njegove zvanične posete Dačić i Klimkin su imali odvojeni bilateralni sastanak i razmotrili aktuelna bilateralna pitanja i mogućnosti za njihovo unapredjenje, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Dačić je, kako je navedeno u saopštenju, istakao zahvalnost za principijelnu poziciju Ukrajine po pitanju nepriznavanja jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova.

Šef srpske diplomatije pozvao je ministra Klimkina u bilateralnu posetu Srbiji, što je šef ukrajinske diplomatije prihvatio i takodje uputio poziv ministru Dačiću da poseti Kijev.

Nakon sastanka, ministri spoljnih poslova Srbije i Ukrajine potpisali su Sporazum o obostranom produženju bezviznog režima za nosioce običnih putnih isprava sa 30 na 90 dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.